lifeandlife

Pakao i raj

Generalna — Autor lifeandlife @ 18:09

Svog bivšeg muža upoznala sam pre 30 godina. Tada sam bila lepa i zgodna devojka, svi momci su se okretali za mnom, ali kako to obično bude sudbina se umeša i sve se promeni.

Radila sam u jednoj kafani, ali tada je bilo drugo vreme. Danas je teško vreme, ljudi su se promenili, ja svojoj kćerki ne bih dozvolila da jednoga dana radi u kafani. Posao u kafani jeste bio težak, ali meni je novac tada bio potreban. Moja generacija nije mogla od roditelja da traži novac, jer se živelo teško. Mnogi momci su dolazili da popiju kafu, samo da bi mene videli i da bismo razgovarali. Ali mene niko od tih momaka nije privlačio. Volela sam samo jednog momka, bio je moj prvi komšija, zvao se Milan. On nikada nije obraćao posebnu pažnju na mene, jurio je devojke po komšiluku. Ona koju bi pogledao, ta bi bila njegova. Družili smo se često, zajedno smo se vraćali kući, ali ja sam za njega bila samo devojka iz komšiluka i ništa više. Tako sam ja mislila. Sjećam se dana kada me je bivši suprug poljubio, kao da je danas bilo. Priznao mi je da me voli, ali da nije imao hrabrosti da mi to kaže. Tada smo otpočeli našu vezu.

Nakon dvije godine veze, odlučili smo da se uzmemo. Moji roditelji su bili protiv tog braka, ali ja sam bila odlučna u nameri da se udam za Milana. Da sam bar poslušala roditelje, ali nisam. U početku je sve bilo divno, baš kao u bajci. Nakon 5 meseci braka saznala sam da sam u drugom stanju, oboje smo bili presrećni. Tokom trudnoće sve je cvetalo, dete se rodilo, ali pre vremena. Dobili smo devojčicu, bili smo srećni, ali i zabrinuti. Nakon mesec dana došle smo kući, tek tada su nas otpustili iz bolnice. Bila sam toliko srećna, da nisam primećivala šta se oko mene dešava. Suprug je počeo da se menja, neprestano je pio, svađe su postale naša svakodnevnica, a ja sam se nalazila u babinama. Uzrok svadja je bilo rođenje devojčice, a ne sina naslednika. To mi je postalo jasno. Počeo je fizički da me maltretira, udarci, psovke, nazivanje pogrdnim imenima, to je postalo sastavni deo moga života. Ja sam to prihvatila, znala sam da kad god se suprug napije, mene isto čeka. Nisam mogla da ga ostavim, jer nisam imala ništa svoje, a kod roditelja nisam mogla. Tako je to godinama trajalo. To je bio moj pakao, a on moj Lucifer. Sve dok komšije nisu prijavile nasilje u porodici. Kćerkicu i mene socijalni rad je smestio u sigurnu kuću. Ona je tada imala 10 godina. Namučile smo se, ali bile smo zajedno i sigurne. Nije bilo nekoga ko će da nas zlostavlja i na tome mogu da zahvalim dobrim ljudima i Bogu. Kćerka je završila školu i zaposlila se, a oca nije videla 20 godina.

Čule smo da ima drugu ženu i sa njom dva sina i kćerku. Iskreno se nadamo da oni ne prolaze kroz naš pakao. Njima želimo sreću, a mi smo pronašle naš raj. 


lifeandlife

Generalna — Autor lifeandlife @ 16:21

Zdravo,

Ovo je prvi post na blogu lifeandlife. Zasto taj naziv? Ovaj blog ce biti baziran na price koje su plod maste, ali se mnoge od njih desavaju nekome od nas u stvarnosti. Neko ce se pronaci u ovim pricama, nekome ce izmamiti osmeh, a nekome suze. Nadam se da ce vam se svideti. :-)


Čestitamo

Generalna — Autor lifeandlife @ 15:37
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.

Powered by blog.rs